Son Dakika
2022 Yeni Ford Ranger tanıtıldı Ali Haydar Bozkurt Kimseyi işten çıkartmayacağız 2019 MTV artış oranı belli oldu Ticari kiralıkta engeller kalktı 'Modifiye' trafiğe çıkamayacak! "Uyarı levhası yoksa radarla hıza ceza da yok" Vergi ve Trafik Borcu olanlar LPG'li araca yasak kalkıyor İndirim Geliyor Kar Lastiğinin Zorunlu Olduğu İller
Otomobil Dergisi
Chevrolet WTCC takımına, AUTOBEST’ten “Sportbest” Ödülü
 

Chevrolet WTCC takımına, AUTOBEST’ten “Sportbest” Ödülü

Chevrolet WTCC takımına, AUTOBEST’ten “Sportbest”

4 Ocak 2013 Cuma 15:23
Yazdır

AUTOBEST Başkanı Ilia Seliktar ödülle ilgili olarak, “Bu ödül yeni stratejimizin yeni bir dışa vurumu. Şimdiye kadar, bölgemizden gelen genç, yetenekli sürücülere önem verdik. “Gelecek Seviye” yaklaşımımız kapsamında, genç ve yetenekli sürücülere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha önce motor sporları alanında bir çalışması olmayan Chevrolet, çok kısa bir süre içinde bu alanda bir numaraya gelmeyi başardı. Hepimiz, Chevy ekibinin yalnızca bizim verdiğimiz bu ödülü değil aynı zamanda tüm motor sporları hayranlarının da alkışlarını hak ettiğine inanıyoruz” dedi.

Chevrolet WTCC yarışlarında 3 senedir üst üste kendi rekorunu yinelemektedir. 7 Aralık’da FIA gecesinde yine birincilik ödüllerini almışlardır. Pilot Rob Huff, başarılı bir performans sergileyerek ikinciliği ve üçüncülüğü elde eden Chevrolet ekip arkadaşları Alain Menu ve Yvan Muller’dan önce bitirerek, Dünya Şampiyonu unvanıyla kupasını aldı.  Bu üçlü, “ilk 3” sıralamasında ikinci kez yerlerini alırken; bu sayede bir Chevrolet pilotu da “Dünya Şampiyonu” unvanını üçüncü kez elde etmiş oluyor. Yvan Muller; daha öncesinde 2010 ve 2011 yıllarında Chevrolet ile bu unvana layık görülmüştü.

Elde edilen üstün başarılı sonuçlar, Chevrolet’nin WTCC’deki 8 yıllık yolculuğuna yakışacak nitelikteydi: Kazanılan 68 yarış, ve 178 yarışta 61 kere en hızlı tur bitirme. WTCC deneyimi Chevrolet’nin marka imajını kuvvetlendirmesinin yanı sıra, 2009’da pazara sunulduğundan bu yana 1.7 milyon adet Cruze satılmasına katkıda bulundu.

milliyet

Anahtar Kelimeler: chevrolet, wtcc,
Bu haber toplam 2729 defa okunmuştur
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
Karşınızda SEAT İmzalı Elektrikli Motosiklet ve Elektrikli Scooter
Offroad İnegöl'e taşınıyor
Skoda Fabia S 2000
Formula 1 2013' Vettel
MOTO GP Güzelleri
Formula 1'de bayrak krizi!
Sofuoğlu gibi olmak istiyorum
Formula 1'de sezonun ardından...
"Dünyanın 1 numarası"na tam destek
HRT, 2013'te yok!
Kenan Sofuoğlu'na ödül!
Son kararı Ecclestone verecek
Şampiyonluk son yarışa kaldı!
Vettel ve Loeb İstanbul'a geliyor
Formula 1 geliyor mu? Bakan Kılıç açıkladı!
FIA şampiyonları bir araya getirdi
"Motosiklet sporunun geleceği çok parlak"
F1 patronunda şok Türkiye açıklaması!
V1 Challenge şampiyonu belli oldu
Formula 1 Güzelleri
 
Tarihte Bugün
1954 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına seçilen Prof.Dr. Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın dekan oldu.
Hava Durumu
Havadurumu
Fotogaleri
Videogaleri
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: Haber Sitesi Kur