Son Dakika
2022 Yeni Ford Ranger tanıtıldı Ali Haydar Bozkurt Kimseyi işten çıkartmayacağız 2019 MTV artış oranı belli oldu Ticari kiralıkta engeller kalktı 'Modifiye' trafiğe çıkamayacak! "Uyarı levhası yoksa radarla hıza ceza da yok" Vergi ve Trafik Borcu olanlar LPG'li araca yasak kalkıyor İndirim Geliyor Kar Lastiğinin Zorunlu Olduğu İller
Otomobil Dergisi
Otomobilinizi satarken bu tuzağa düşmeyin!
 

Otomobilinizi satarken bu tuzağa düşmeyin!

İstanbul'da otomobilini satmaya çalışırken noterde "Paran az sonra gelecek" yalanına inanarak imza atan ve otomobilinden olan Mehmet B. (35), 15 gün sonra bir cipte gördüğü dolandırıcıyı hemen polise haber verdi. Polis ekipleri tarafından yapılan takiple yakalanan şüpheli, yanındaki iki arkadaşı ile gözaltına alındı.

8 Ekim 2015 Perşembe 17:27
Yazdır
Şüphelilerden birinin dolandırıcılıktan 13 kez polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı.

Noterde böyle dolandırıldı

Avcılar'da oturan Mehmet B., 15 gün önce otomobilini satmak üzere Hacı D. ile anlaştı. Birlikte notere giden Mehmet B. ve Hacı D. işlemler için beklemeye başladı.
Evraklar hazırlandığında Hacı D., Mehmet B.'ye "Paran birazdan geliyor. Sen imzayı at. Sıramızı kaybetmeyelim" diyerek kandırdı. Bunun üzerine Mehmet B. noterde "Paramı tam ve eksiksiz aldım" yazarak satış sözleşmesini imzaladı. İmzalar atıldıktan sonra Hacı D. tuvalete gidiyorum diyerek aracı da alarak ortadan kayboldu.
Kendisini dolandıran kişiyi polisle birlikte kovalayıp yakaladı

Otomobilini noter satışı ile kaybeden mağdur Mehmet B. önceki gün kendisini dolandıran kişiyi Avcılar Merkez Köprüsü üzerinde bir cipin içinde gördü. Hemen bu aracı takip etmeye başlayan Mehmet B. bir yandan da 155 polis imdat telefonunu arayarak yardım istedi.

Harekete geçen polis ekipleri Sefaköy'de cipin önünü kesti. Ancak polis barikatını aşan şüpheli cipiyle kaçmaya başladı. Kısa bir kovalamacının ardından cipte bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada bir adet ruhsatsız silah, çok sayıda mermi, kelepçe ve sustalı bıçak bulundu.

Oto hırsızlık büro amirliğine getirilen cipte bulunan Hacı D. (43), Uğur A. (35) ve Murat G. (40) olayla ilgili sorguya alındı. Şüphelilerden Murat G.'nin dolandırıcılık suçundan 13 kez polise geliş kaydı olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.
Anahtar Kelimeler: otomobilinizi satarken tuzaga düşmeyin,satış yaparken dikkatli olalım,
Bu haber toplam 6820 defa okunmuştur
Haber Yorumları
Yorum Ekle
Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yorum yapan siz olun.
 Diğer Haberler
MERCEDES-BENZ EQC 400 4MATIC.YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI
Citroën Türkiye, Büyüme Trendini İstikrarla Sürdürüyor
TOYOTA GAZOO Racing
ŠKODA’nın Reklam Yüzü Mehmet Günsür
CITROËN Ë-BERLINGO VAN
TOYOTA GAZOO Racing
İkinci El Satışları 2021'de Artar
Karsan, SAVAC Grubu’na 5’inci Jest Electric’i Teslim Etti!
Toyota Ultra Kompakt Elektrikli Aracı C+Pod’u Satışa Sundu
Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki Girişimci Kadınlar
Karsan’dan Almanya’da Yedek Parça Yatırımı!
Sağlık Çalışanları Enterprise’dan Günlük 90 TL’ye Corolla Hybrid Kiralıyor!
TOYOTA RAV4’ün Global Satışları
ZF 2019 Finansal Sonuçları:
Ali Haydar Bozkurt Kimseyi işten çıkartmayacağız
İŞBİR YATAK’TAN Sağlık Personellerine Yatak ve Uyku Ürünleri Desteği
Bursa’nın Tercihi Yine Karsan Jest+
Sınıfında fark yaratacak Toyota Corolla Hatchback Türkiye yollarına çıkıyor
Fiat 500X SUV Türkiye’de
Alfa Romeo 110 Yaşında!
 
Tarihte Bugün
1954 İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlığına seçilen Prof.Dr. Nüzhet Gökdoğan, ilk kadın dekan oldu.
Hava Durumu
Havadurumu
Fotogaleri
Videogaleri
Hakkımızda | Künye | Reklam | İletişim | RSS
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Yazılım: Haber Sitesi Kur